Gå til indhold
FRI FRAGT OVER 499 DKK 30 DAGES TILFREDSHEDSGARANTI UDVIKLET AF MORTEN FROST

Find den rigtige badmintonketcher

Vi vil rigtige gerne hjælpe dig med at vælge den rigtige ketcher.
Derfor har vi skrevet denne guide om badmintonketchere. Vi har tilsammen over 75 års erfaring indenfor badminton og har spillet med et utal af forskellige badmintonketchere.

Når du skal vælge badmintonketcher, er der to faktorer som spiller ind. Den ene er vægten og fordelingen af vægten den anden er stivheden i skaftet.

Ketchervægt og vægtfordeling

De fleste badmintonketcherer kommer i enten 2U, 3U, 4U eller 5U. Afhængig af hvilket badmintonmærke der er tale om, kan det svinge en smule med hvad det betyder.
En generel forståelse hvad de forskellige U står for er omtrent:

2U: 90 - 94 g
3U: 85 - 89 g
4U: 80 - 84 g
5U: 75 - 79 g

Det mest standard for en badmintonketcher er 3U, og det er også det vores egne BF ketcherer er, altså 85 - 89 g eller som vi skriver, 87 g +-2. 

Vægtfordelingen kan være afgørende for dit valg. Der findes hovedsageligt tre vægttyper:

  • Hovedtunge
  • Neutral, ligelig vægtfordeling
  • Hovedlet, vægtfordeling mod grebet.

Det er din spillestil og personlige præference, der afgør hvilken vægtfordeling, der passer til dig. Den offensive spillertype med et ”tungt” smash vil oftest foretrække de hovedtunge ketchere.
Spillertypen med korte kraftfulde ketcher-bevægelser foretrækker oftest den ligelige vægtfordeling. Den ligelig vægtfordelen matcher bedst, til spillertyper der er mere all-round.
De hovedlette ketchere er typisk anvendt enten af juniorer, kvindelige mixspillere eller spillere med mindre power i armen.

Skaftet og stivheden

Stivheden i ketcherens skaft er afgørende for, hvor meget kraft og hjælp du får i dine slag.
Der findes fire typer for stivhed:

  • Fleksibel
  • Medium stiff
  • Stiff
  • Extra stiff

Det fleksible skaft er til nybegynderen eller dig med mindre erfaring. Fleksibiliteten hjælper til at få den sidste power ud i slagene, som en slags blød elastik.

Badmintonketcheren med medium stiff skaft er nok den mest udbredte type. Dens stivhed giver både power, men også god kontrol i slagene. Den gør det nemmere for dig at få kvalitet i dine slag, også når slaget ikke er helt rent. Efter vores erfaring er medium stiff bedst til langt de fleste badmintonspillere både på højt og lavere niveau.  

Ketchere med stiff eller extra stiff skafter er forbeholdt topspillere fra øverste hylde.
Begge typer stiller høje krav til det tekniske niveau i slagafviklingen, at dine slag bliver slået med stor præcision. Ramme du ikke bolden i sweet-spot, vil du opleve stor påvirkning af slagets kvalitet med de to typer.

Vi samler lige op

Valget af din badmintonketcher afhænger af din spillestil og dit niveau. Vi anbefaler, at stivheden på skaftet er medium-stiff for langt de fleste badmintonspillere. Den giver power og kontrol samtidig med, at der ikke er store krav til at fjerbolden bliver ramt i sweet-spot hver gang.